193662843 189108105 287583908

Az üzleti világ folyamatosan változik, és a vállalkozásoknak is lépést kell tartaniuk az új trendekkel és módszertanokkal. Az egyik ilyen módszertan, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az agilis módszertan. Egyre több vállalkozás alkalmazza ezt a módszertant, mint a folyamatok racionalizálásának, a termelékenység javításának és a versenytársakkal szembeni előnyben maradás lehetőségét. Menedzserként vagy vezetőként e módszertanok megértése és alkalmazása számos előnnyel járhat számodra és a szervezeted számára. Íme néhány:

– Fokozott rugalmasság: Az agilis módszertanok hangsúlyozzák a rugalmasságot és az alkalmazkodóképességet, lehetővé téve, hogy az alkalmazottak csapat szinten gyorsan reagáljanak a piaci változásokra vagy az ügyfelek igényeire. Ez segíthet neked abban, hogy te is gyorsan reagálj.

– Jobb együttműködés: Az agilis módszertanok elősegítik az együttműködést és a kommunikációt, lebontják a silókat és ösztönzik a több funkciót átfogó csapatokat. Ez segíthet neked, hogy együttműködőbb és befogadóbb munkakörnyezetet alakíts ki.

– Nagyobb átláthatóság: Az agilis módszertanok elősegítik az átláthatóságot, a csapatok nyíltan kommunikálnak és a problémák, akadályok hamarabb felszínre jönnek. Ez segíthet neked, hogy tájékozott maradj és megalapozottabb döntéseket hozz.

– Folyamatos fejlesztés: Az agilis módszertanok elősegítik a folyamatos fejlesztést, a csapatok folyamatosan felülvizsgálják és finomítják folyamataikat a hatékonyság és eredményesség javítása érdekében. Ez segíthet neked, hogy az innováció és a fejlődésre összpontosíts.

Az agilis módszertanok bevezetése azonban nem könnyű, és a vállalatoknak szükségük lehet segítségre a folyamat elindításához és végig viteléhez. És itt jön képbe a Scrum Master vagy Agilis Coach. Ők segíthetnek a vállalatoknak megérteni az agilis módszertanok előnyeit, és segíthetnek az átállási folyamat tervezésében és megvalósításában, valamint részt vehetnek az átállási folyamatban, és segíthetnek a projektcsapatoknak megérteni és fenntartani az agilis módszertanok működését. Én, mint Business coach és Scrum Master egyszemélyben,  segíthetek a menedzsereknek és vállalkozóknak abban, hogy befogadják az agilis módszertanokat és alkalmazzák a munkájukban. Ha nyitott vagy az agilitásra,  akkor a velem való együttműködés segíthet abban, hogy a versenytársak előtt járj és hogy az innovácót előremozdítsd a szervezetben.

Vizsgáld meg saját csapatod gondolkodásmódját és saját vezetői / vezetőd magatartását az alábbi linken https://peczehenriettacoach.hu/2021/02/11/agilis-gondolkodasmod-teszt/

Ha szeretnél többet tudni az agilis működésről vagy te magad szeretnél agilisabb lenni, akkor hallgasd meg az “Agilis vezető” című könyv összefoglalóját Youtube -on vagy Spotify-on vagy olvasd el az összefoglaló írásos változatát: https://peczehenriettacoach.hu/az-agilis-vezeto/