193662843 189108105

Az itt felsorolt pontokban azt láthatod, hogy a coach tudásomon felül milyen egyéb adottságaimat tudod még kamatoztatni saját céljaid eléréséhez, egy kiegyensúlyozottabb életvitel eléréséhez.

1, Többszörös maratonista vagyok. Ennek köszönhetően tudom, hogyan kell motiváltnak lenni, időt és az energiát beosztani, összpontosítani, hosszútávon gondolkozni a cél elérésének érdekében, az akaraterőt fejleszteni, kibírni a kellemetlenséget, és türelemmel kivárni a fejlődést, mert tényleg nem megy semmi egyik napról a másikra.

2, Eredeti végzettségem közgazdász: akár vállalkozó vagy, akár magánember, hatékonyan tudlak támogatni pénzügyi, marketing és egyéb gazdasági területen, rövid és hosszú távon egyaránt. Multinacionális közegben és KKV szektorban is dolgoztam, így testközelből megtapasztaltam azok előnyeit és hátrányait is a vállalati kultúra, szervezetfelépítés és lehetőségek tekintetében.

3, Vezetői pozícióban eltöltött időm során elméleti és gyakorlati szinten is megtapasztaltam mi a jelentősége a döntéshozatalnak, az empátiának, a rugalmas gondolkodásnak és a csapatszellemnek, valamint elsajátítottam, hogyan kell vállalnom a felelőséget a tetteimért, hibáimért. Megtanultam bízni magamban, önuralmat gyakorolni, magabiztosan és nyíltan kommunikálni.

4, Majdnem 18 év házasság van mögöttem: nem csak a könyvekből ismertem meg a hosszú párkapcsolat erejét, varázsát, hullámhegyeit és völgyeit, hanem gyakorlati szinten is megtapasztaltam, hogy mi a kölcsönös tisztelet, a bizalom jelentősége, miért alappillér a szex és a nőiesség és férfiasság megélése.  Szembesültem a közös és külön-külön felbukkanó nehézségekkel, az egymástól való elfejlődéssel és a kommunikációból adódó félreértésekkel is, de azzal is, mikor kell kimondani: vége.

5, Tinédzser iker lányok édesanyja vagyok, pontosan fogom érteni, ha félelmeid vannak a terhességed előtt vagy alatt. De azt is érteni fogom, hogy miért érzed sokszor, hogy felforgácsolódsz, nincs időd magadra vagy a párodra, vagy van, de fáradtan esel össze esténként, esetleg szeretnél több társasági életet vagy nem érzed elég hasznosnak magad. Anyának lenni pont olyan, mint menedzsernek: be kell osztani észszerűen az idődet, de egyszemélyben kell lenned matematikatanárnak, pszichológusnak, szakácsnak, rendezvényszervezőnek és békebírónak ….😊

6, Eddig megélt 44 évem alatti traumák átélése, azok feldolgozása, padlófogás és felállás. Ezek együttesen sokat segítettek, hogy értékeljem a jót a mindennapjaimban és tudjak hálás lenni egészen kis dolgokért. Élettapasztalat.

7, 14 évesen kerültem el otthonról és váltam kollégistává. Hamar elsajátítottam, hogyan kell alkalmazkodni az újhoz, miért célszerű befogadónak és rugalmasnak lenni és hogyan lehet bátran, de nem vakmerően kilépni a biztonságos, addig megszokott közegből. De a legfontosabb, megtanultam segítséget kérni és elfogadni is azt, valamint hogy kire, milyen mértékben számíthatok és hogy kedvesnek lenni másokkal igenis kifizetődő. Ma már tudom, hogy az itt említett dolgok nem csak kamaszkorban aktuálisak, hanem az ember bármely életszakaszára.

8, Lételemem, hogy segítsek másokon a figyelem, empátia, megértés és motiváció eszközeivel. Hiszem, hogy az elcsépeltnek vélt szeretet szó energiákat tud felszabadítani, emberi sorsokon tud változtatni.  Több karitatív rendezvényen vettem részt, jelenleg a TraumaAmbulancia Egyesület önkéntes tagja vagyok.

9, Elkötelezett híve vagyok az egészséges életmódnak, tanultam dietetikát, a sport pedig nem csak a mindennapi életem részévé vált, de az ételhez és élethez fűződő kapcsolatomat is átrendezte. Felelőséggel tartozunk testünkért és hátralévő életünkért, többek között azzal, hogy az ajánlott éves orvosi szűrővizsgálatokat nem hagyjuk ki, a saját lehetőségeinkhez mérten a legjobbat adjuk meg nekik (megfelelő étrend, elegendő pihenés, stresszcsökkentés).

10, Folyamatosan képzem magam, kutatom az új módszerek és eszközök lehetőségét, hogy minél eredményesebb lehessen közös munkák, minél elégedetteben tudjanak távozni a hozzám fordulók.

 

Én is átlagos emberként élem átlagos életem, a fenti pontok mindegyikében voltam én is kezdő, átéltem kezdeti bizonytalanságot, az újtól és változástól való félelmet. Teljesen természetes állapot, ha néha elbizonytalanodsz … a jó hír viszont, hogy tudsz tőlem elég hitet és lendületet kapni, hogy az aggályaid megszűnjenek.