193662843 189108105 287583908

Az itt felsorolt pontokban azt láthatod, hogy Life és Business coach tudásomon felül milyen egyéb adottságaimat tudod még kamatoztatni saját céljaid eléréséhez, egy kiegyensúlyozottabb életvitel eléréséhez.

1, Eredeti végzettségem közgazdász: akár vállalkozó vagy, akár magánember, hatékonyan tudlak támogatni pénzügyi, marketing és egyéb gazdasági területen, rövid és hosszú távon egyaránt. Multinacionális közegben és KKV szektorban is dolgoztam, így testközelből megtapasztaltam azok előnyeit és hátrányait is a vállalati kultúra, szervezetfelépítés és lehetőségek tekintetében.

2, Hivatásos Scrum Master vagyok. A Scrum Master egyik feladata, hogy  agilisan működő szervezeteknél felelős az agilitás fenntartásáért, hogy a cég valóban agilisan működjön a meghatározott keretrendszerben és cég egyes csapatai is agilisan, a lehető leghatékonyabban tudjanak dolgozni, együttműködni. Épp ezért ha vállalkozó, startupper, manager vagy, nálam  a legjobb helyen keresed a választ, hogy hogyan lehetsz produktív, hatékony a napi munkádban és hogy tudod megteremteni azt a légkört magad körül, ahol mindenki szívesen és elkötelezetten járul hozzá a közös célhoz.

3, Vezetői pozícióban eltöltött időm során elméleti és gyakorlati szinten is megtapasztaltam mi a jelentősége a döntéshozatalnak, az empátiának, a rugalmas gondolkodásnak és a csapatszellemnek, valamint elsajátítottam, hogyan kell vállalnom a felelőséget a tetteimért, hibáimért. Megtanultam bízni magamban, önuralmat gyakorolni, magabiztosan és nyíltan kommunikálni.

4, Többszörös maratonista vagyok. Ennek köszönhetően tudom, hogyan kell motiváltnak lenni, időt és az energiát beosztani, összpontosítani, hosszútávon gondolkozni a cél elérésének érdekében, az akaraterőt fejleszteni, kibírni a kellemetlenséget, és türelemmel kivárni a fejlődést, mert tényleg nem megy semmi egyik napról a másikra

5, Majdnem 18 év házasság van mögöttem: nem csak a könyvekből ismertem meg a hosszú párkapcsolat erejét, varázsát, hullámhegyeit és völgyeit, hanem gyakorlati szinten is megtapasztaltam, hogy mi a kölcsönös tisztelet, a bizalom jelentősége, miért alappillér a szex és a nőiesség és férfiasság megélése. Szembesültem a közös és külön-külön felbukkanó nehézségekkel, az egymástól való elfejlődéssel és a kommunikációból adódó félreértésekkel is, de azzal is, mikor kell kimondani: vége.

6, Tinédzser iker lányok édesanyja vagyok, pontosan fogom érteni, ha félelmeid vannak a terhességed előtt vagy alatt. De azt is érteni fogom, hogy miért érzed sokszor, hogy felforgácsolódsz, nincs időd magadra vagy a párodra, vagy van, de fáradtan esel össze esténként, esetleg szeretnél több társasági életet vagy nem érzed elég hasznosnak magad. Anyának lenni pont olyan, mint menedzsernek: be kell osztani észszerűen az idődet, de egyszemélyben kell lenned matematikatanárnak, pszichológusnak, szakácsnak, rendezvényszervezőnek és békebírónak ….😊

7, 14 évesen kerültem el otthonról és váltam kollégistává. Hamar elsajátítottam, hogyan kell alkalmazkodni az újhoz, miért célszerű befogadónak és rugalmasnak lenni és hogyan lehet bátran, de nem vakmerően kilépni a biztonságos, addig megszokott közegből. De a legfontosabb, megtanultam segítséget kérni és elfogadni is azt, valamint hogy kire, milyen mértékben számíthatok és hogy kedvesnek lenni másokkal igenis kifizetődő. Ma már tudom, hogy az itt említett dolgok nem csak kamaszkorban aktuálisak, hanem az ember bármely életszakaszára.

8, Lételemem, hogy segítsek másokon a figyelem, empátia, megértés és motiváció eszközeivel. Hiszem, hogy az elcsépeltnek vélt szeretet szó energiákat tud felszabadítani, emberi sorsokon tud változtatni. Több karitatív rendezvényen vettem részt, jelenleg a TraumaAmbulancia Egyesület önkéntes tagja vagyok.

9, Elkötelezett híve vagyok az egészséges életmódnak, tanultam dietetikát, a sport pedig nem csak a mindennapi életem részévé vált, de az ételhez és élethez fűződő kapcsolatomat is átrendezte. Felelőséggel tartozunk testünkért és hátralévő életünkért, többek között azzal, hogy az ajánlott éves orvosi szűrővizsgálatokat nem hagyjuk ki, a saját lehetőségeinkhez mérten a legjobbat adjuk meg nekik (megfelelő étrend, elegendő pihenés, stresszcsökkentés).

10, Folyamatosan képzem magam, kutatom az új módszerek és eszközök lehetőségét, hogy minél eredményesebb lehessen közös munkánk, minél elégedetteben tudjanak távozni a hozzámfordulók. Ezeket  az eszközöket, módszereket meg is osztom veletek saját Youtube/Spotify podcast formájában, illetve itt a honlapon írásos változatban is. További részletekért kattints ide

Én is átlagos emberként élem átlagos életem, a fenti pontok mindegyikében voltam én is kezdő, átéltem kezdeti bizonytalanságot, az újtól és változástól való félelmet. Teljesen természetes állapot, ha néha elbizonytalanodsz … a jó hír viszont, hogy tudsz tőlem elég hitet és lendületet kapni, hogy az aggályaid megszűnjenek.