193662843 189108105 287583908

A coaching olyan irányított beszélgetés sorozat, ahol a legfőbb hangsúly azon van, hogy a számodra problémás élethelyzeteket felismerd és a coach segítségével megtaláld a változás kulcsát, valamint azt az utat, ami segít a belső vágyaid, céljaid elérése érdekében.

A coaching nem kész megoldást kínál, hanem az erőforrásaidra támaszkodva igyekszik lehetőségeket megmutatni az élet bármely területén (munkában, magánéletében, társas kapcsolatokban, stb) úgy, hogy olyan tükröt kapsz a  coachtól a folyamat során , amely több oldalról is megvilágítja az adott problémát. Mivel a coach a barátokhoz, családtagokhoz hasonlóan nem vonódik be érzelmileg, így új perspektívákat tud kínálni.

A coaching nem terápia, mivel a jelenre és a jövőre koncentrál, még akkor is, ha érinti néha a múltat. A coachingnak nem az a célja, hogy feltárja a személyiségedet, hanem az, hogy ösztönözzön és támogasson a személyes és szakmai fejlődésedben. 

Erre a linkre kattintva megismerheted azokat az élethelyzeteket, amikor szükséged  lehet egy Life Coachra. 

 

Business coaching

” Célja, hogy a vállalat tulajdonosait, illetve menedzsereit abban támogassa, hogy a napi feladatokon túl lássák a „nagy képet”, fejlesszék beosztottaikat, magasabb szintű szolgáltatást nyújtsanak ügyfeleiknek, és mindenekelőtt, egyensúlyt tudjanak teremteni a magánélet és a munkájuk, munkahelyük között. Ebben a formában a business coach elsősorban a vállalkozás építésében, átszervezésében, stratégiai tervezésben, szervezeti változások bevezetésében nyújt business coaching támogatást. Ennél a megbízási formánál a cél elsősorban a szervezeti teljesítmény növelése. Külföldön a business coach kis- és középvállalkozások vezetőinek, tulajdonosainak nyújt szolgáltatásokat.”

 

Forrás: Kránitz Éva: A coaching jelentése.