193662843 189108105 287583908

Elakadtál?

3 OK, AMIÉRT NEM HALADSZ – ÉS HOGYAN TÖRHETSZ KI BELŐLE

Előfordult már veled, hogy úgy érezted, hogy stagnálsz, és semmi sem változik? Semmi sem fejlődik? Azt kérdezed magadtól, hogy “Miért érzem úgy, hogy megrekedtem az életben?” Néha érezheted, hogy az életed olyan, mint egy sárba ragadt bot – mozdíthatatlan és reménytelen. Ez szinte bárkiben depressziót idézhet elő.

Egy adott pillanatban csak az egyik állapotban lehetsz: vagy a megrekedtséget vagy a haladást érzed. Akkor érezzük, hogy a haladás leállt,  amikor megrekedtnek – és nyomorultnak – érezzük magunkat, mert végső soron a boldogság kulcsa a haladás.

Három lehetséges oka van annak, hogy miért rekedtél meg – és néha ezek kombinációja.

1. A fizikai állapotod

A rossz fiziológia felerősíti a negatív érzéseket. “A mozgás érzelmeket hoz létre”. A fiziológiád megváltoztatása a mentális állapotod megváltoztatását és a negatív minták megtörését jelenti. Ez lehet olyan egyszerű dolog, mint egyenesebben állni és megváltoztatni a testtartást, vagy valami intenzívebb, mint például kocogni, túrázni, táncolni.

2. Az idő csapdájába esni

Az egyik ok, amiért úgy érezzük, hogy megrekedtünk, az az, hogy túlságosan a múltra – vagy a jövőre – koncentrálunk. De ha szüntelenül a jövőn vagy a múlton gondolkodunk, attól semmi nem változik. Igazából csak a jelen pillanatot van hatalmunk megváltoztatni, ezért a figyelmünknek erre kell irányulnia. A vágyakozó gondolkodás arról, hogy mi lehetett volna vagy minek kellene lennie, nem fog segíteni abban, hogy bármilyen előrelépést érjünk el a megrekedtség érzésében.

3. Beletörődni, hogy a helyzeten úgysem lehet változtatni

Miért van az, hogy egyes emberek képesek olyan áttörésekre, amelyek magasabb szintre viszik őket, míg mások nem? Mert eltökélt szándékuk, hogy mélyre ássanak azért, hogy megtalálják azokat a válaszokat, amelyekre szükségük van a kitöréshez a látszólag nem megváltoztatható helyzetből.

5 JEL ARRA, HOGY EGYRE KÖZELEBB VAGY AZ ÁTTÖRÉSHEZ

Eleged van abból, hogy úgy érzed, megrekedtél az életben? Úgy érzed, hogy valami mást kell tenned? Íme az öt jele annak, hogy közel az áttörés:

1. Telítődtél / Eleged van. Eleged van az anyagi gondjaidból, eleged van az inspirálatlan karrieredből, eleged van abból a plusz 20 kilóból, amit magaddal cipelsz.

2. Elégedetlenség – Bármit is csinálsz, nem működik valamiért. Talán nem jövedelmező, és talán nem is szórakoztató. Vagy belefáradtál abba, hogy nincs energiád, amire tudod, hogy szükséged van a kívánt eredmény eléréséhez. Lehet, hogy a jelenlegi felfogásod jól működött a múltban, de a jelenlegi körülményekben nem.

3. Küszöbérték – A változás “muszáj” lesz. Ha például csőd előtt állsz, vagy ha komoly egészségügyi problémáid vannak. Ha nem tudod abbahagyni a vitát a partnereddel, és rájössz, hogy a kapcsolat már nem menthető.

4. Éleslátás – El kezdesz élesebben látni vagy jobban megértesz valamit és nyitottabb leszel. Megújul az életszemléleted és tudod, hogy komoly változtatásra van szükséged.

5. Nyitás – Egy ajtó kinyílik… és te átlépsz rajta.

Haladj előre, amíg el nem érsz arra a pontra, ami az áttörést jelenti és állj bele. Óriási lehetőség van a félelmeid túloldalán, ha van bátorságod lépni.

forrás: Tony Robbins