193662843 189108105 287583908

Étkezési zavaroknak minősül a kényszeres evés, mértéktelen étkezés, anorexia, bulimia, ortorexia. Ezek mind olyan mentális rendellenességek, amelyek az étkezési magatartás rendkívüli zavaraival járnak.

 

Ilyen és hasonló kérdésekre együtt megtalálhatjuk a megoldást:

  • Ezer cikket, szakanyagot elolvastál, számos videót megnéztél már a témával kapcsolatban? Már pontosan tudod, hogy mik a tünetek, mik lehetnek a kiváltó okok a te esetedben, de még mindig nem oldódott meg a helyzet? Sőt, sokszor úgy gondolod túl sok időt töltesz ezen cikkek olvasásával, a megoldás keresésével és már ez a tény is zavar?
  • Akkor is eszel, mikor nem vagy éhes és akkor sem eszel, mikor már kopog a szemed az éhségtől? És bármelyik tábort is erősíted, az étel körül jár minden második gondolatod?
  • Túl kényes, ciki a téma ahhoz, hogy megoszd a problémát bárkivel is, beleértve a saját családodat? Vagy azért nem szeretnél róla beszélni másoknak, mert azt gondolod, úgysem érténének meg?
  • Bűntudatod van? Sokszor utálod magad, mert elveszted a kontrolt az étkezésed felett? Vagy inkább úgy érzed, akkor vagy igazán erős, stabil, ha van kontrolod az táplálkozásod felett és akkor érzed, hogy gyenge, netán lúzer vagy a saját szemedben, ha nem sikerül ezt a kontrolt megtartanod? Előfordul, hogy elönt a düh, a csalódás vagy a szégyenérzet ilyenkor?
  • Megtapasztaltad már, hogy csak onnan tudod, hogy túl vékony vagy túl molett vagy, mert mások mondták neked, de te nem ezt látod, ha tükörbe nézel?
  • Esetleg már olyan régen tart az étkezési zavarod, hogy már feladtad, hogy változtass rajta?

A témában kapcsolatban a blogomban itt olvashatsz többet